به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، پرویز آژیده پیش از ظهر یکشنبه در جلسه کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان، افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، جهاد سازندگی و آموزش و پرورش چهار استان دریافت کننده این اعتبارات هستند.
آژیده این اعتبار را 880 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: از این مبلغ 280 میلیارد ریال به عنوان اعتبارات تملک دارایی و بقیه در قالب اعتبارات هزینه ای به دستگاه های مربوطه تزریق خواهد شد.
وی با بیان اینکه تا کنون 25 درصد از این اعتبارات فرهنگی به استان تخصیص یافته است خاطرنشان کرد: در کنار توزیع اعتبارات، این چهار دستگاه از اعتبار فرهنگی قابل توجهی برخوردار شده اند که فعالیت در آنها متمرکزتر خواهد بود.
آژیده یادآور شد: این اعتبار فرهنگی فرصتی ایجاد می کند تا بهره برداری بهینه ای از فعالیت های فرهنگی مدنظر دستگاه های اجرایی انجام بگیرد.
آژیده ضمن اظهار امیدواری برای ادامه این تخصیص ها در سال های آینده، گفت: اعتبار تخصیص یافته کمبودهایی دارد که امیدواریم طی سال های بعد جبران شود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار با تاکید بر لزوم اولویت بندی دستگاه ها در نیازهای سازمانی، گفت: باید نیازها به گونه ای برآورد شود که اگر پولی را در جایی هزینه می کنیم مطمئن باشیم آن نیاز اولویت اول آن مجموعه بوده است.
آژیده همکاری بین بخشی سازمان ها را باعث همگرایی دانست و گفت: فعالیت ها به مبادله موافقت نامه میان دیگر دستگاه ها با این چهار سازمان می شود.
استفاده از توان بخش خصوصی برای اجرای فعالیت ها
معاون سیاسی و امنیتی استاندار با تاکید بر دخالت دادن بخش خصوصی در هزینه کرد این اعتبار، گفت: فعالیت تعریف شده دستگاه ها به زمینه سازی جهت مشارکت حداکثری بخش خصوصی منجر می شود.
وی اظهار داشت: برای اجرای فعالیت ها از توان بخش خصوصی به صورت بهینه استفاده می شود در غیر این صورت در روند تخصیص اعتبار دچار مشکل می شویم.
آژیده خاطرنشان کرد: در این راستا باید گامی هم در جهت اشتغال زایی بخش خصوصی برداشته شود.
وی اضافه کرد: به طور مثال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند بخشی از بودجه خود را جهت رفع نیازهای استانی، به موسسات فرهنگی و هنری خصوصی و فعال اختصاص دهد.
*
البته این مصوبه اعتراض سایر سازمان ها و دستگاه های اجرایی را به دنبال داشت که باعث به وجود آمدن حاشیه هایی در این برنامه شد.
نمایندگان اداره کار و امور اجتماعی آذرباین شرقی، معاونت اجتماعی نیروی انتظامی و اداره کل کتابخانه های عمومی استان و سازمان ملی جوانان افرادی بودند که به این نحوه توزیع اعتراض داشتند.
نماینده اداره کار و امور اجتماعی آذربایجان شرقی، ضمن انتقاد از این نحوه تخصیص اعتبار، گفت: یک سوم جمعیت استان را کارگران تشکیل می دهند که حجم عمده ای است و نیاز به اعتبار جداگانه برای رفع نیازهای فرهنگی خود دارد.
معاون اجتماعی و ارشاد نیروی انتظامی نیز گفت: نیروی انتظامی بیشتر از فعالیت های قهری نیازمند کارهای فرهنگی است که این کار بودجه جداگانه و عمده ای را می طلبد.
سرهنگ صمد فرامرزی با لحنی طنز و با اشاره به آیین نامه این اعتبارات، گفت: نماینده حوزه علمیه استان می گویند احتمالا بودجه نیروی انتظامی در بودجه حوزه علمیه پیش بینی شده است!
رئیس سازمان ملی جوانان نیز با زبانی طنز ضمن انتقاد از فراموش شدن این سازمان در اعتبارات در نظر گرفته شده، گفت: فکر می کنم نیاز های سازمان ملی جوانان در سه نقطه ها و "و غیره" های بندهای این آیین نامه پیش بینی شده است!
هرچند که به گفته نماینده استانداری آذربایجان شرقی، سایر سازمان ها با تکمیل فرم های ارائه شده و اعلام نیازهای فرهنگی خود به اداره کل امور اجتماعی استانداری می توانند از این بودجه فرهنگی بهره مند شوند.
بنابر گزارش وی، تخصیص اعتبار به این چهار سازمان به این معنی نیست که برای دریافت اعتبار نیز تنها خودشان استفاده می کنند.
نماینده استانداری آذربایجان شرقی همچنین در جواب اعتراض سازمان های مختلف مبنی بر تجدیدنظر در این مصوبه، یادآور شد: اعتبار مصوب پیش از این به شورای برنامه ریزی رفته و تصویب نیز شده است.
در این گزارش همچنین تاکید شده بود که منظور از تخصیص این اعتبار، انجام فعالیت های جدید است و قرار نیست همان کارهای قبلی صورت بگیرد.
بر اساس این گزارش، متولی شدن چهار سازمان برای دریافت اعتبار برای جلوگیری از تشتت در عرصه فعالیت های فرهنگی است زیرا اکنون شاهدیم که به طور مثال چند سازمان همزمان با هم اقدام به ساخت مجتمع های فرهنگی می کنند.
گفتنی است این جلسه با تصویب مصوبه کارگروه و الزام دستگاه های استان به تکمیل فرم ها و ارائه آن ها به اداره کل امور اجتماعی استانداری پایان یافت.
نظر شما